سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 RSS  | خانه | ارتباط با من | درباره من | پارسی بلاگ|مجموع بازدیدها: 983245 | بازدیدهای امروز: 26| بازدیدهای دیروز: 41
درباره خودم

جواب سوالات
سجاد
لطفا سوال خود را در قسمت نظرات وبلاک راه فضیلت مطرح کنید..و در این جا پاسخ سوال خود را ببینید: آدرس وبلاک راه فضیلت: http://tavasool.parsiblog.com/
لوگوی وبلاگ
پیوندهای روزانه
موضوعات
لینک های دوستان
اشتراک
 

 

سوال:ببخشید یه سوال داشتم: میشه درباره صیغه کردن که خیلی از روحانیون انجام میدن بنویسید؟ درباره قانون هایی که اسلام برای صیغه گذاشته و اینکه در این زمان آیا باز هم مثل زمان پیغمبر صیغه کردن اشکال نداره؟ شما میگید اشکال نداره اما آیا این خیانت به زن نیست؟ خواهشا در این مورد مطلب بنویسید.چون ما گیج شدیم ب خدا
نتیجه تحقیق نویسنده وبلاک راه فضیلت:
ممنون که سوال خود را با این وبلاک در میان گذاشتید اما این طور نیست که خیلی از روحانیون مشغول صیغه کردن زنان باشند اما چون حکم الهی را برای مردم میگویند مردم خیال میکنند که روحاینون شب و روز مشغول صیغه کردن هستند.اما جواب سوال شما:
هر چند اسلام جهت تأمین غرایز جنسى مردان، آنها را به ازدواج موقت فرا خوانده، اما این رویکرد،نباید جانب‏دارى یک طرفه آن هم به منفعت مردان تلقى و تفسیر نشود، بلکه در واقع با تجویز این عمل ابتدا مسیر خدمت به زنان و بالتبع چاره جویی برای مردان را مد نظر داشته است چرا که:
1:ساختار ازدواج موقت، یک ساختار دو سویه است و لزوما هر دو سوى آن که زن و مرد هستند سود می برند.به همین جهت اختصاص به مردان ندارد بلکه حتى زنان بى‏ شوهر نیز مى‏ توانند همسر موقت مردان بى‏ همسر باشند.تنها نکته ‏اى که باقى مى‏ ماند این است که به نظر اکثر مراجع تقلید،چنانچه دختر باکره ای که تاکنون سابقه‏ ى ازدواج با همسری را نداشته است بخواهد به عقد موقت پاسخ مثبت دهد، بایستى از پدر، یا جد پدرى کسب اجازه نموده و پس از جلب رضایت وى، نسبت به پذیرفتن عقد موقت ( ازدواج کوتاه‏ مدت - موقت) اقدام کند. به هر صورت در ازدواج موقت،تساوی دوطرفه برقرار گشته و همچنان که مردان عَزَب و بی زن مى‏ توانند چنین ازدواجى انجام دهند هیچ مانعى بر سر راه زنان بی شوهر نیز وجود ندارد.البته نیاز به توضیح ندارد که شرط کسب اجازه از پدر دختر،توسط دختر یا پسر به منزله‏ ى روشى جهت حفظ امنیت روحى - جسمى دختر مى ‏باشد. چه این که،شناخت پسران و انگیزه‏ هاى آن ها،نیاز به پختگى خاصى داشته که غالبا پدران از شناخت آن ها و درک مصلحت دختر برمى ‏آیند.
2:گزینه اول از دیدگاه اسلام،ازدواج دائم است و ازدواج موقت،انتخاب دوم،و علاج واقعه در ظرف اضطرار است که باید تنها در تحت شرایط خاص به سراغ آن رفت.اسلام با توصیه به تسهیل ازدواج و زدودن موانع و تشریفاتى زن و مرد هر دو را با یک زبان به ازدواج دائم تشویق کرده است . هر دو را به یک میزان به فراهم‏ سازى مقدمات لازم جهت ازدواج دائم دختران سفارش نموده. به این ترتیب اسلام از دو ناحیه به پشتیبانى دختران اقدام کرده:
در موضع اول،به صورت غیرمستقیم و از طریق توصیه پسران به تسریع در ازدواج و سفارش عمومى بر زدودن تشریفات ازدواج کرده است تا پسران زودتر به انتخاب همسر بپردازند.
در موضع دوم،در احادیث متعدد تأکید نموده که سعادت پدر و دختر در آن است که به محض فراهم شدن آمادگى‏ هاى جسمى و روحى دختران،هر چه زودتر نسبت به شوهر دادنشان اقدام گردد.
3:رویکرد همگانى اسلام در مورد ازدواج این است که پسران و دختران با رعایت عفاف و دور نگه داشتن خود از عوامل تحریک‏ زا،منتظر فرصت تحقق ازدواج باشند و اگر فعلاً عمل ى‏سازى این پیوند برایشان میسر نیست،تنها راه چاره در حفظ و حفاظت خود از دام ‏هاى شیطان است.
4:چنانچه در قرآن یا اکثر روایات مشاهده مى ‏شود که روى سخن با پسران است تا دختران،بدین علت است که پسر،مظهر نیاز است و دختر، نمایان گر ناز و این پسر است که باید اقدام به خواستگارى کند و عموما دختران پاک‏دامن و عفیف از تظاهر این‏ گونه‏ خواسته ها پرهیز ‏کنند.پس، هر چند خطاب‏ ها، یک طرفه است اما:
اولاً، جهت مراعات احساسات دختران و حفظ حجب و حیاء آن هاست.
ثانیا،مفهوم این عبارات از گستردگى و شمول برخوردار بوده و انحصار به جنس مرد ندارد.
ثالثا، وقتى به مردان توصیه شود که زودتر ازدواج کنید و به خانواده ‏ها هم توصیه گردیده که مسائلى از قبیل ادامه تحصیل، سربازى، اشتغال، سن و... را مانع و بهانه قرار ندهید و به پدر دختران هم سفارش کرده هر چند دخترتان در این باره چیزى نمى‏ گوید ولى در فکر آینده ‏اش باشید دیگر چیزى تحت عنوان بى ‏توجهى به دختران باقى نخواهد ماند و چنانچه پدر دختر به او اجازه دهد که در قالب ازدواج موقت،با پسرى ازدواج کند، بهره‏ مندى دختر از چنین نکاحى تضمین گشته است. همچنان که دختران با سابقه شوهردارى که به نحوى از شوهر جدا شده ‏اند نیز مى ‏توانند بدون اجازه پدر، ازدواج موقت نمایند.
با توجه به این مطالب که ازواج موقت طرفینی می باشد اگر ازدواج موقت با شرایط دینی و اسلامی صورت گیرد، خیانت محسوب نمی شود، اما اگر افراد بدون این که شرایط را رعایت کنند به دنبال هوسرانی و تنوع‌ طلبی بروند، قطعاً با مشکل مواجه خواهند شد.
در پایان این روایت زیبا را خدمت شما تقدیم می کنم ان شاالله که مورد رضایت خداوند واقع شود
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند :
دو نفری که ازدواج موقت می نمایند هنگامی که با هم صحبت می کنند، کلام آنها تسبیح خداوند است و هنگامی که دست همدیگر را گرفتند، گناهانشان از میان انگشتانشان فرو می ریزد. هنگامی که یکی از آنان دیگری را می‌بوسد، خداوند برای هر بوسه، ثواب یک حج و عمره را می‌دهد و هنگامی که از هم جدا می‌شوند خداوند برای هردوی آنان به هر لذت و شهوتی که برده‌اند، حسنه‌ای به بزرگی کوه‌های بسیار بلند در نامه عملشان می‌نویسد و هنگامی که بلند شده و غسل کردند، خداوند گناهان آنها را می‌بخشد و آبی بر مویی از موهایشان مرور نمی‌کند، مگر اینکه خداوند برای هر یک از آنها ده ثواب نوشته و ده گناه محو کرده و ده درجه بالا می‌برد. پس پیامبر (ص) فرمودند: و برای هرکسی که پیوند بین آنها را ایجاد کرده باشد، همین ثواب‌ها خواهد بود. و در ادامه فرمودند یک درهم ( خرج برای ) ازدواج موقت، از هزار درهمی که در راه خدا خرج شود برتر است، به خدا سوگند که ازدواج موقت برتر است و آن چیزی است که قرآن درباره آن سخن گفته و سنت بر آن جاری شده است .«لثانی اللخبار ج1 ص 244 »

لطفا سوالات و نظرات خود را در قسمت نظرات وبلاک راه فضیلت بنویسید برای ورود به وبلاک راه فضیلت روی کلمه راه فضیلت کلیک کنید راه فضیلت  راه فضیلت




نویسنده: سجاد(شنبه 90/10/10 :: ساعت 8:16 عصر)
نظرات ()

لیست کل یادداشت های این وبلاگ